Sunday, August 17, 2008

Tre korta

Mitt läsande har den senaste tiden gått trögt. Jag har inte hittat några riktigt bra böcker och dessutom har jag börjat jobba...

The God Delusion by Richard Dawkins: för filosofisk för min smak. Trodde att den skulle vara ettrigare, fräckare och handla mer om missbruk av religion än religion i sig. Jag är för ointresserad av religion för att uppehålla mig för länge kring själva fenomenet.

The Rough Guide to Classic Novels by Simon Mason: den bästa av de de tre. Riktigt läsvärd om man letar efter boktips och inte har möjlighet att koncentrera sig på en och samma sak en längre stund.

Lullabies for Little Criminals by Heather O'Neill: Maskrosbarn med knarkpappa på livets svåra och vindlande väg. Varför förutsätter konsten (speciellt litteratur och film) ofta att drogkretsar har en högre andel excentriska, färgstarka livskonstnärer än resten av populationen?! De är ju folk som alla andra. Fast plus droger. Tröttsamt i längden blev det i alla fall.

3 comments:

Anonymous said...

vad sägs om en bok som du kan rekomedera till mig?/W

Camilla said...

Prova Allt går sönder eller Flickorna i Riyadh! Hoppas allt bra med dig!

Zabina said...

Jasså det är tillbaka på jobbet nu? Det kommer du komma in i snabbt :)
Avundas dina nya elever som ska få tre år i skolan tillsammans med dig, när man själv leker vuxenliv och önskar att man kunde vrida tillbaka tiden lite.

Ta hand om dig.
Stor kram
/Zabina