Friday, January 25, 2008

Den första boken!

Mitt barn har läst färdigt sin första bok! Boken skänktes i välkomstgåva av min härliga vän Anna och har placerats på skötbordet för att locka och roa. Och det har den också gjort. Förutom ansikten är detta det första föremål han verkligen beskådat och begrundat (well...) med koncentration och uppmärksamhet. I mammans hjärta föds hopp och glädje!

Naturligtvis är detta en bok endast i de vuxnas sinnevärld. För Sam kan det inte vara mer än en samling ystra färger i ögonhöjd som gör att det killar gott i hjärnan. Men ingen kan förneka att den här typen av leksaker är en inkörsport till litteraturen. Egentligen är det ju ett koncept man försöker sälja in som förälder. Här finns sidor man vänder, som var och en erbjuder en ny spännande upplevelse och "boken" om båten är ju en första hållplats på en färd som via pekböcker, bilderböcker och Astrid kan ta med en var som helst och som aldrig slutar. Sam har stigit på.

5 comments:

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger said...

haha han är säkert en blivande liten "boknörd" :-) Jag håller med; man ska köra stenhårt från början. :-)En pekpok är visserligen en pekbok, men ack så mycket mer :-)

Christel said...

Med mamma och pappa som resesällskap blir det säkert den bästa av resor.

Snöfrid said...

länkade precis till din blogg ;)
kram

Snöfrid said...

Haha, vad gulligt! En riktig liten läslus asså. ;)

Camilla said...

TACK Snöfrid!