Tuesday, March 27, 2007

Ett experiment!


En vän som vet att bokhyllan är det ställe i hemmet där jag i störst utsträckning har möjlighet att uttrycka mina anala sidor tipsade mig om det färgkoordinerade bokhyllekonceptet! En del av er har kanske provat det redan, men för mig var det en revolutionerande tanke - ett härligt projekt! Ganska snart insåg jag dock att det tyvärr fanns böcker som inte passade in i färgschemat och varje dag skavde de i ögonvrån. Till slut hade jag nöjet att låta bokhyllan återgå till sin forna, alfabetiserade prakt. För att inte allt arbete skull vara för intet har jag nu blandat de engelska och de svenska titlarna som tidigare stod var för sig. A small (infinitesimal) step for mankind, a great leap for me!

4 comments:

Daniel Granér said...

Wow, fantastiskt! Ungefär som när Erik Gadd i en intervju berättade att han i garderoben kunde dela in sina skjortor enligt färgskalan, komplett med olika färgnyanser i blått. Omåttligt snyggt. Fast jag trivs också med alfabetisk ordning. Gött att du vågar gå ut med att vara anal när det gäller böcker. Jag är likadan.

Camilla said...

Mina tankar om Eric Gadd höjdes ett par snäpp nu. Min partnerkandidat, Kirk, hade faktiskt samma system i sin garderob, men han kanske inte hade lite många skjortor som Gadd..? Vi anala måste hålla ihop; det är helt klart, så att vi inte blir marginaliserade och förlöjligade av etablissemnanget. Tänk hur röriga alla bibliotek och arkiv hade varit utan oss!

Daniel Granér said...

Eller hur! För att inte tala om hur bokryggsknäckarna och hundöronsvikarna skulle få härja fritt i vårt land!

Camilla said...

Jag vet överhuvudtaget inte vad du pratar om...