Saturday, November 10, 2007

Hemma hos Martina

Titel: Hemma hos Martina
Författare: Martina Haag
Piratförlaget, 2004

Nämner man Martina Haag kan man få rätt så olika reaktioner. En del tycker att hon är en ytlig tramsbrud som borde ignoreras och andra anser att hon är ett komiskt geni. Själv kan jag väl tycka att geni vore att ta i men jag är alltid nära att pinka på mig av skratt när jag läser henne. Och det är för mig ett betyg så gott som något.

I denna får vi följa hennes graviditet med det sista barnet och tiden därefter. Hennes drömmar om organisation och flärd kommer gång efter annan på skam och hon står kvarlämnad med ett stökigt hus där spisen är paj och karlen stjäl hennes heliga, nyinköpta glamourstrumpor. Om ni någon gång känner för ett "billigt" skratt - köp och läs. Man får vara ytlig ibland.

3 comments:

Hanna said...

Alltså, jag tycker nog egentligen att hon är en ytlig tramsbrud, men när jag var gravid sträckläste jag Hemma hos Martina en sen kväll/natt i sängen, och jag skrattade så mycket att jag skrämde livet ut Björn som låg och sov (till en början alltså) bredvid. Han vaknade och var helt övertygad om att jag antingen var jätteledsen eller hade jätteont. Fruktansvärt rolig bok. (Men kanske bara när man är gravid?)

Camilla said...

Kanske. Fast jag måste erkänna att det var andra gången jag läste den. Eftersom jag fick den i födelsedagspresent klämde jag den en gång till. den var inte riktigt lika rolig andra gången, men första gången var jag å andra sidan inte gravid... Jag gillar nog lite trams ibland helt enkelt.

Hanna said...

Ja, det gör nog jag också...