Thursday, November 22, 2007

Vi som aldrig sa hora

Titel: Vi som aldrig sa hora
Författare: Ronnie Sandahl
W&W Pocket, 2007

Tonåren, dvs. högstadie- och gymnasieåldern är en tid i livet som har sina egna regler. Man tillåts vara ballare, bängare och sjukare i huvudet än under någon annan period i sitt liv. Men Gud nåde den som inte tar sig där ifrån, vidare, mot det riktiga vuxenlivet, bort från barnsligheterna.

Den här romanen handlar om de som stannar kvar. Samma vänner, samma språk, referensramar, fritidssysselsättningar och känsloliv. De är patetiska och djupt tragiska. Frippe är den som har mest att tjäna (på ett väldigt ytligt plan) på att inte utvecklas. Hannes försöker bryta sig loss och skapa sig något annat men finner sig själv tillbaka på ruta ett. Kristian är den officielle losern av de tre, men de andra kan bära det epitetet med lika stor rätt. En mörk roman som man måste vara lite på humör för att svälja.

3 comments:

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger said...

Jag blev så bitter när jag läste denna! Vilken fin blogg du har. Jag är glad att jag har hittat hit!

Camilla said...

Vad roligt att du gillar min blogg! Nu ska jag gå och hälsa på i din!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger said...

Röstade på böcker och bebis i kombination och motiverar gärna. Böcker borde såklart komma främst, men små inslag av bebis gör att bloggen blir mer personlig. Fast det är en balansgång, vill man skriva väldigt mycket om det andra inslaget kanske man tappar läsare och bör marknadsföra sig mer i den andra riktningen, skaffa en besöksräknare och prova dig fram !