Sunday, August 5, 2007

Ut och stjäla hästar

Titel: Ut och stjäla hästar
Författare: Per Pettersson
BonnierPocket, 2006 (2005)

Det finns romaner man misstänker har mer att erbjuda än vad man lyckas suga ur dem under läsningens gång. Utoch stjäla hästar är en sådan. Den lyckades aldrig riktigt gripa tag i mig men här finns någonting i landskapets tystnad som viskar om ensamhet och viljan att återskapa någonting förgånget som för alltid är borta. Berättaren är Trond som vid ålderns höst bosatt sig i den norska utbygden. Han söker ensamheten och känner sig kluven till omvärlden när den pockar på. En oväntad besökare väcker minnen från den efterkrigssommar för 50 år sedan då Trond senast såg sin hjläte till far.

2 comments:

Anonymous said...

Hej Camilla, tänkte bara säga att jag kom in på högskolan i malmö. Ska läsa samhäll, språk & mångfald. Det är inriktad på Internationell Migration och Etniska Relationer, 180p.

P.S
Har du i tanken att läsa boken jag rekomenderade? Du verkar ha gott om böcker så jag kanske väntar med att fråga om vad du tyckte om boken :P hehehe !

Oh juste glömde nästa komentera din bild, väldigt fin är den! :)
/W

Camilla said...

Hej på dig! Roligt att höra att du kommer att börja på Malmö Högskola i höst. Jag tror din valda utbildning kommer att passa dig; den låter intressant. För tillfället läser jag mest skönlitteratur och har inte varit så sugen på politik. Den danska invandringspolitiken är ju inte heller helt upplyftande att läsa om...Jag kommer nog att vänta med ditt bokförslag tills jag blir sugen på att bli arg och upprörd, men det brukar jag bli sugen på med jämna mellanrum så den tiden kommer... Ha det fint och kram på dig! Camilla