Saturday, September 1, 2007

Ny företeelse?

I min bloggmail fick jag för en tid sedan ett erbjudande om att få hemskickat en roman som skulle komma ut i höst på Albert Bonniers förlag. Förvånad blev jag, men sannerligen intresserad. Boken, som heter Amberville, kom med posten för ett par dagar sedan (oredigerat korrekturexemplar!)och upplägget är sannerligen ambitiöst!

Romanen är första delen i en svit på fyra - alla med olika teman. Denna första behandlar ondskan. Miljön är en fiktiv stad med kosmopolitisk prägel och innevånarna är alla... mjukdjur... Författaren är en svensk debutant men skriver under pseudonymen Tim Davys. Min tanke var att antingen blir det här ett magplask av monumentala mått eller också en kultklassiker, dvs. om författaren är tillräckligt skicklig på att skriva som på att komma på vidlyftiga romanupplägg. Jag har börjat läsa och än så länge får jag nog säga att boken håller näsan över vattenytan.

Om det är ett nytt pr-grepp att använda bloggar för att skapa buzz kring böcker är jag den första att hoppa på vagnen. Bara man får skriva vad man vill och fortfarande vara med och leka.

2 comments:

Micke J said...

Hej

PR trick eller ej, jag undrar vem författaren är på riktigt? och varför ser jag EN RÖD PICKUP varje dag på samma ställe i stan? KOlla min MySpace för en bild: www.myspace.com/johmick

Camilla said...

De kanske är ute efter dig. Följ inte med någon in i någon bil blir stalltipset från mig. Författren är definitivt en man iaf. Det är jag tvärsäker på. Plus: får man kalla författaren för debutant om han bara skriver under nytt namn eller måste han som person vara tidigare opublicerad?